Ypatingas varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 4414

Ingredientai

:

tešlai:

30 riebumo grietinė (200 g)

druska (1 žiupsnelis)

cukrus (4 šaukštai)

kvietiniai miltai (500 g)

sviestas (200 g)

kiaušinių tryniai (1 vnt)

sviestas skardai patepti (10 g)

cukraus pudra pabarstymui (10 g)

įdarui:

varškė (500 g)

cukrus (150 g)

vanilinis cukrus (16 g)

kiaušiniai (4 vnt)

druska (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus, ir gerai . Palikite porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160 0C. Kepti 30-40 minučių. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)