Ypatingas varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 4548

Ingredientai

:

tešlai:

30 riebumo grietinė (200 g)

druska (1 žiupsnelis)

cukrus (4 šaukštai)

kvietiniai miltai (500 g)

sviestas (200 g)

kiaušinių tryniai (1 vnt)

sviestas skardai patepti (10 g)

cukraus pudra pabarstymui (10 g)

įdarui:

varškė (500 g)

cukrus (150 g)

vanilinis cukrus (16 g)

kiaušiniai (4 vnt)

druska (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite , vanilinį , žiupsnelį druskos ir trinkite, kol grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160 0C. Kepti 30-40 minučių. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)