Vyšnių pyragas

Perskaitytas kartų: 3499

Ingredientai

:

tešlai:

kvietiniai miltai (350 g)

sviestas (250 g)

sviestas skardai tepti (10 g)

kiaušinių tryniai (5 vnt)

kepimo milteliai (1 šaukštelelis)

cukraus pudra (125 g)

vanilinis cukrus (1 šaukštelelis)

įdarui:

šviežios arba šaldytos vyšnios be kauliukų (900 g)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

krakmolas (30 g)

kiaušinių baltymai (5 vnt)

cukrus (125 g)

vanilinio pudingo milteliai (40 g)

citrinų rūgštis (1 g)

Gaminimas

:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą. Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 , kol pyrago pagrindas apskrus. šaldytas vyšnias atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada vyšnias sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi. Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo vyšnias ir grąžinkite pyragą į orkaitę 10 . Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgties ir vanilės skonio pudingo miltelius. Baltymų masę šaukštu tolygiai sudėkite ant vyšnių. šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.

Įvertink:
4.7/5 (balsavo: 3)