Velykų avinėlis

Perskaitytas kartų: 4588

Ingredientai

:

kvietiniai miltai (500 g)

pienas (250 ml)

cukrus (1 v. š.)

šviežios mielės (20 g) arba sausos mielės (10 g)

sviestas (60 g)

kiaušinis (1 vnt.)

druska (1 a. š.)

priedai:

minkštas sviestas (120 g)

cukrus (150 g)

maltas cinamonas (3 a. š.)

Gaminimas

:

Pieną pakaitinti beveik iki virimo, leisti jam atvėsti ir, kol dar šiltas, sumesti į jį gabaliukais pjaustytą sviestą, kad ištirptų. Mieles su šaukštu šilto pieno ir žiupsneliu cukraus, leisti joms pradėti burbuliuoti. Kiaušinius lengvai išplakti su likusiu cukrumi. Miltus persijoti ir sumaišyti su druska. Į miltus supilti mieles, išplaktą kiaušinį ir beveik visą iki kūno temperatūros atvėsusį pieną (pasilikti apie 50 ml). Išmaišyti šaukštu, paskui ranka dubenyje viską . Priklausomai nuo to, kokius miltus naudosime, tešla gali būti gana drėgna ir lipni. Jei tešla labai kieta ir matosi dideli nusuminkyti miltų šuorai, dar pieno. Tešla turi būti drėgna ir kibti prie rankų. Leisti tešlai pastovėti apie 10 min. ir sugerti drėgmę, tada išimti iš dubens ir kokias 7 min. . Jei tešla nepakenčiamai limpa prie rankų ir jos minkyti neįmanoma, įberti šiek tiek miltų, bet geriau, kad ji būtų drėgnesnė. tešlą dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ar ir leisti apie 40 min. pastovėti. Cukrų sumaišyti su cinamonu, sviestą palikti kambario temperatūroje. Pakilusią tešlą išimti iš dubens, iškočioti iš jos stačiakampį (apie 0,5-1 cm storio), tešlos paviršių patepti sviestu ir pabarstyti cinamoniniu cukrumi. Susukti tešlą į tamprų vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir, formuojant avinėlio figūrą, išdėlioti bandeles (nepamiršti snukučio su akytėm ir nosyte, kojyčių ir uodegytės). skardą rankšluostuku ir dar palaikyti apie pusvalandį. į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)