Velykiniai sausainiai

Perskaitytas kartų: 4045

Ingredientai

:

kepimo milteliai (2 a. š.)

sviestas (200 g)

cinamonas (1 a. š.)

gvazdikėliai (0,5 a. š.)

kiaušinis (1 vnt.)

imbieras (0,5 a. š.)

grietinė (1 v. š.)

cukrus (200 g)

kvietiniai miltai (500 g)

citrinos sultys

cukraus pudra

pabirstukai

Gaminimas

:

Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais. išplakame su kiaušiniu ir ištirpintu sviestu. Po to įmaišome grietinę. Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumaišome ir suberiame ant miltų. Į kiaušinio plakinį iš lėto beriame ir maišome miltų mišinį. Kai nebesimaišo su šaukštu, išminkome rankomis. Tešlą gerai paminkome (apie 5 minutes), susukame į maistinę plėvelę ar foliją ir šaldytuve 1 valandą. Išėmę iš šaldytuvo tešlą gerai iškočiojame iki 4-5 mm storio ir su formelėmis išspaudžiame norimos formos sausainius. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 14 180° C orkaitėje. Kai sausainiai iškeps ir atvės aptepti juos citrininiu glajumi (citrinos sultis sumaišius su pudra). Puošiame pabirstukais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)