Vėjo krepšeliai su įdaru

Perskaitytas kartų: 2671

Ingredientai

:

pienas (250 ml.)

margarinas (100 g.)

vanilinis cukrus (1 šaukštas)

druska (žiupsnis)

miltai (150 g.)

dideli kiaušiniai (5 vnt.)

įdarui:

vanilinis pudingas (1 pokelis)

pienas (500 ml.)

cukrus (5 šaukštai)

glajui:

sviestas (25 g.)

saldi kakava (5 šaukštai)

Gaminimas

:

Į puodą supilti pieną, sudėti margariną, suberti vanilinį cukrų ir druską, viską užvirinti. Supilti visus miltus. Be perstojo maišant, ant didelės ugnies kaitinti tol, kol sulips didelis tešlos ir atšoks nuo puodo dugno. tešlą perdėti į dubenį ir šiek tiek atvėsinti. Tada į ją mediniu šaukštu vienas po kito įsukti kiaušinius. Pirmą kiaušinį visiškai ištrinti tešloje ir tik tada įmušti kitą. Ir taip visus 5 kiaušinius. Tešla turi pasidaryti tąsi ir minkšta. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Skardelę iškloti kepimo popierium. Tešlą dėti į konditerinį ir išspausti sausainiukus graikiško riešuto dydžio. Dviejų pirštų atsumu viens nuo kito. Kepti apie 20 min. kol gražiai pagels.
Pudingą paruošti taip kaip parašyta ant pokelio turinio ir jį atvėsinti. Glajui sviesta islydyti, supilti kakava ir maišyti kol ištirps. Į vėjo krepšeli konditeriniu švirkstu įšvirksti pudingo, viršų šokoladiniu . Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)