Vasaros tortas

Perskaitytas kartų: 2827

Vasaros tortas

Ingredientai

:

biskvitui:

kondensuotas (1 indelis)

kiaušiniai (3 vnt)

miltai (6 šaukštai)

soda (1 šaukštelis)

stipri arbata biskvitui sulaistyti (1 pakelis)

kremui:

jogurtas su žemuogėmis (0,5 l)

cukrus (5 šaukštai)

želatina (2 šaukštai)

kremui:

greitinėlė (200 g)

cukrus (1,5 šaukšto)

citrinų rūgštis arba sultys (truputis)

želė kalneliui:

braškių želė (0,5 l)

braškės (1 stiklinė)

mėlynės (1 stiklinė)

Gaminimas

:

Ruošdami biskvitą sodą sumaišome su kondensuotu pienu ir supilame į dubenį. Į šią masę mušame kiaušinius ir nuolat maišydami dalimis suberiame miltus. Riebalais pateptoje tortinėje formoje iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą supjaustome į 3 dalis (viena iš jų turi būti šiek tiek plonesnė - ji skirta torto kraštams papuošti). 2 dalis sulaistome citrinų arbata (1/2 stiklinės). Gamindami jogurto kremą želatiną ištirpiname nepilnoje stiklinėje vandens ir sumaišome su jogurtu bei cukrumi. Kai kremas pradeda stingti, jį supilame ant tortinėje formoje esančio lakšto. Ant kremo uždedame antrą lakštą. Tada paruošiame braškių želė, į ją įmaišome nuplautas braškes bei mėlynes ir sustingdome nedideliame dubenyje. Želė prieš išimdami iš dubenėlio šiek tiek palaikome vandenyje ir išverčiame ant torto. Plaktos grietinėlės kremu aptepame torto kraštus ir išspaudžiame "roželes". Papuošiame mėlynėmis, o torto kraštus apdedame iš likusio papuoštais kubeliais.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)