Vasariškas tortas

Perskaitytas kartų: 1416

Ingredientai

:

Miltai (500 g.)

Kepimo milteliai (1a.š.)

Kiaušiniai (4 vnt.)

Druska (žiupsnelis)

Aliejus (200 g.)

Cukrus (300 g.)

Grietinėlė 30% (400 g.)

Želatina (2v.š.)

Stipri kava (1 puodelis)

Sviestas 82% riebumo (200 g.)

Kondensuotas pienas (350 g.)

Gaminimas

:

Aliejų, kiaušinius, druska ir 200g. cukraus 5min. Po to palaipsniui į miltus su kepimo milteliais. Gautą tešlą pilame į kepimo formą ir kepame apie 40min. 180 laipsnių temp. Iškeptą paliekame atvėsti. Kremui išbrinkiname želatiną su trupučiu šalto vandens. Pakaitiname mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje, kad ištirptų. Grietinėlę su likusiu cukrumi. Pradėjus standėti, į želatiną, pildami ją plona srovele. Biskvitą perpjauname į 3dalis. kava ir pertepame kremu. Šonams ir viršui kremo pasilikti . (Nebent puošite tuo pačiu kremu). Sviestą iki purumo, į kondensuotą pieną. Gautu kremu aptepame torto viršų ir šonus. Ant viršaus padare tinklelio raštą. Likusį kremą dažome pasirinktais maistiniais dažais ir formuojame gėlytes ant kepimo popieriaus. Dedame į šaldytuvą sustingti. Cukrinę masę išsikočiojame norimo storio ir uždengiame kraštus. Gėlytes priklijuojame likusiu kremu. Paliekame šaltais per . Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)