Vasariškas tortas

Perskaitytas kartų: 37

Ingredientai

:

Miltai (500 g.)

Kepimo milteliai (1a.š.)

Kiaušiniai (4 vnt.)

Druska (žiupsnelis)

Aliejus (200 g.)

Cukrus (300 g.)

Grietinėlė 30% (400 g.)

Želatina (2v.š.)

Stipri kava (1 puodelis)

Sviestas 82% riebumo (200 g.)

Kondensuotas pienas (350 g.)

Gaminimas

:

Aliejų, kiaušinius, druska ir 200g. cukraus plakame 5min. Po to palaipsniui miltus su kepimo milteliais. Gautą tešlą pilame į kepimo formą ir kepame apie 40min. 180 laipsnių temp. Iškeptą paliekame atvėsti. Kremui išbrinkiname želatiną su šalto vandens. Pakaitiname mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje, kad ištirptų. Grietinėlę plakame su likusiu cukrumi. Pradėjus standėti, želatiną, pildami ją plona srovele. Biskvitą perpjauname į 3dalis. Sulaistome kava ir pertepame kremu. Šonams ir viršui kremo pasilikti nereikia. (Nebent puošite tuo pačiu kremu). Sviestą plakame iki purumo, kondensuotą pieną. Gautu kremu aptepame torto viršų ir šonus. Ant viršaus padare tinklelio raštą. Likusį kremą dažome pasirinktais maistiniais dažais ir formuojame gėlytes ant kepimo popieriaus. Dedame į šaldytuvą sustingti. Cukrinę masę išsikočiojame norimo storio ir uždengiame kraštus. Gėlytes priklijuojame likusiu kremu. Paliekame šaltais per naktį. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)