Varškės tortas su vaisiais

Perskaitytas kartų: 4103

Ingredientai

:

miltai (200 g.)

sviestas (125 g.)

cukrus (150 g.)

druska (žiups.)

kiaušinis (1 vnt.)

slėgai (750 g.)

mandarinai (4 vnt.)

konservuoti ananasai (250 g.)

želatina (20 g.)

vanduo (125 ml.)

pienas (70 ml.)

grietinėlė (250 ml.)

apelsinų likeris (2 valg. šaukšt.)

Gaminimas

:

Miltai supilami ant lentos. Ant jų sudedami supjaustyti riebalai, suberiama 75 g cukraus, druska, į vidurį įmušamas kiaušinis. Dideliu peiliu viskas sukapojama, o paskui rankomis suminkoma trapi tešla. Gerai suvyniota į plėvelę ji 1 val. laikoma šaldytuve. Orkaitė įkaitinama iki 200C. Kepimo skarda ištepama riebalais. Tešla perminkoma ant miltais plonai pabarstytos lentos, paskui iškočiojamas didelis apvalus maždaug 30 cm skersmens tešlos lakštas. Juo išklojamas tešlos dugnas ir kokie 5 cm užlenkiami ant kraštų. O tešla uždengiama sviestiniu popieriumi. Ant jo supilami slėgai. Trapios tešlos plokštainis kepamas apie 30 min. Slėgai nupilami, atsargiai nuimamas popierius, plokštainis ataušinamas. Mandarinai nulupami, nurenkamas požievis ir išskirstomi skiltelėmis, supjaustomas ananasas ir apšlakstomas apelsinų likeriu. Paruošiama želatina. varškė ištrinama su pienu, likusiu cukrumi, želatina ir 30 min laikoma šaltai. Grietinėlė plakama tol, kol gerai išputoja. Į varškės kremą įmaišoma pirma grietinėlė, paskui vaisiai. sukrečiamas ant plokštainio ir valanda laikomas šaltai.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)