Varškės tortas

Perskaitytas kartų: 3268

Ingredientai

:

varškė (9 %) (500 g)

sviestas (200 g)

kiaušinių tryniai (2-3 vnt.)

cukrus (250 g)

sausainiai (400 g)

razinos (200 g)

riešutai (50 g)

galima dėti iš uogienės išimtų uogų, vaisių skiltelių ar šaldytų uogų

Gaminimas

:

Sausainius sutrupinti. Jei dėsite razinų, jas nuplikyti ir nusausinti. Vaisių skilteles ar šaldytas uogas susmulkinti. Varškę, sviestą, cukrų ir trynius išsukti iki purios masės, produktus dėti palaipsniui, sviestą galima truputį pašildyti. Į šią masę dėti vaisius, razinas ar šaldytas uogas, sausainius. Viską gerai išmaišyti ir dėti į formą. Sulyginti ir talpinti į šaldytuvą valandų ar per naktį. Jeigu buvo sudėta į torto formą su lankeliais, tai juos nuimti, šonus galima apibarstyti trupintais sausainiais, viršų puošti uogomis, ar smulkintais riešutais (ką turite namuose). Skanaus!!!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)