Varškės spurgytės

Perskaitytas kartų: 2377

Ingredientai

:

varškė (300 g.)

miltai (4 - 5 v. š.)

vanilinis cukrus (1 a. š.)

cukrus (4 v. š.)

kiaušiniai (2 vnt.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

aliejus (virimui)

cukraus pudra (2 - 3 v. š.)

Gaminimas

:

1. Varškę reikia gerai ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo , persijojant sudėti į varškę. Maišyti šaukštu. Turi buti labai tiršta lipni tešla, kurią dar šiaip ne taip galima maišyti šaukštu. Jei lengvai maišosi, dar šiek tiek miltų reikia. 2. Puode arba gilioje keptuvėje užkaitinti riebalus. Ir dar reikia vandens rankas sudrėkinti. 3. šlapiu šaukštu atkabinam gabaliuką tešlos, maždaug riešuto dydžio, drėgnomis rankomis sukočiojame rutuliuką ir iškart metam į karštus riebalus. Taip po keleta, kad visos tilptų paviršiuje. Virdamos jos apsiverčia pačios, reikia tik laiku išgriebti. Išgribtas sudėti reiktų ant rankšluoščio, kad sugertų riebalus. Apibarstom pudra ir SKANAUS.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)