Varškės spurgos

Perskaitytas kartų: 2586

Ingredientai

:

varškės (400g.)

kiaušiniai (2-3 vnt.)

miltų (4-5 šaukštai)

kepimo miltelių (nubrauktas šaukštas)

citrinos nutarkuota žievelė

romo (šaukštelis)

aliejus (virimui)

cukraus pudros (apibarstymui)

Gaminimas

:

Varškę gerai ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijojant sudėti į . Maišyti šaukštu. Turi būti labai tiršta lipni tešla, kurią dar šiaip ne taip galima maišyti šaukštu. Puode arba gilioje keptuvėje užkaitinti riebalus. Pasistatyti bliūdą su tešla čia nesigaus pirma suformuoti, o paskui kepti, čia viskas turi vykti lygiagrečiai. Ir dar vandens šaukštą pasidažyti ir rankas sudrėkinti. Nu ir pradedam šlapiu šaukštu atkabinam gabaliuką tešlos, maždaug graikiško riešuto dydžio, drėgnomis rankomis sukočiojame rutuliuką ir iškart metam į karštus riebalus. Atsignybiam kitą - sukočiojam ir į puodą. Virdamos jos apsiverčia pačios, tik laiku išgriebti, nuvarvinti ir užkrapinti cukraus pudros.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)