Varškės spurgos

Perskaitytas kartų: 2198

Ingredientai

:

varškės (400g.)

kiaušiniai (2-3 vnt.)

miltų (4-5 šaukštai)

kepimo miltelių (nubrauktas šaukštas)

citrinos nutarkuota žievelė

romo (šaukštelis)

aliejus (virimui)

cukraus pudros (apibarstymui)

Gaminimas

:

Varškę reikia gerai ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijojant sudėti į varškę. Maišyti šaukštu. Turi būti labai tiršta lipni tešla, kurią dar šiaip ne taip maišyti šaukštu. Puode arba gilioje keptuvėje užkaitinti . Pasistatyti bliūdą su tešla šalimais čia nesigaus pirma suformuoti, o paskui kepti, čia viskas turi vykti lygiagrečiai. Ir dar reikia vandens šaukštą pasidažyti ir rankas sudrėkinti. Nu ir pradedam šlapiu šaukštu atkabinam gabaliuką tešlos, maždaug graikiško riešuto dydžio, drėgnomis rankomis sukočiojame rutuliuką ir iškart metam į karštus . kitą - sukočiojam ir į puodą. Virdamos jos apsiverčia pačios, reikia tik laiku išgriebti, nuvarvinti ir užkrapinti cukraus pudros.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)