Varškės spurgos

Perskaitytas kartų: 2457

Ingredientai

:

varškės (400g.)

kiaušiniai (2-3 vnt.)

miltų (4-5 šaukštai)

kepimo miltelių (nubrauktas šaukštas)

citrinos nutarkuota žievelė

romo (šaukštelis)

aliejus (virimui)

cukraus pudros (apibarstymui)

Gaminimas

:

Varškę reikia gerai ištrinti su cukrumi. Sudėti , gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijojant sudėti į varškę. Maišyti šaukštu. Turi būti labai tiršta lipni tešla, kurią dar šiaip ne taip galima maišyti šaukštu. Puode arba gilioje keptuvėje užkaitinti riebalus. bliūdą su tešla – čia nesigaus pirma suformuoti, o paskui kepti, čia viskas turi vykti lygiagrečiai. Ir dar reikia vandens – šaukštą pasidažyti ir rankas sudrėkinti. Nu ir pradedam – šlapiu šaukštu atkabinam gabaliuką tešlos, maždaug graikiško riešuto dydžio, drėgnomis rankomis sukočiojame rutuliuką ir iškart metam į karštus riebalus. Atsignybiam kitą - sukočiojam – ir į puodą. Virdamos jos apsiverčia pačios, reikia tik laiku išgriebti, nuvarvinti ir užkrapinti cukraus pudros.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)