Varškės spurgos

Perskaitytas kartų: 3134

Varškės spurgos

Ingredientai

:

varškė (0,5 kg)

cukrus (0,5 stiklinės)

kiaušiniai (3 vnt)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

vanilinis cukrus (1 pakelis)

greitinė (0,5 stiklinės)

miltai (3 stiklinės)

aliejus (0,5 l)

cukraus pudra

Gaminimas

:

Kiaušiniai išplakami maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską sumaišome ir įdedame grietinę ir vėl sumaišome. Miltus sumaišome su kepimo , suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spurgų, nes bus neiškepusi varske. aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos ,virti ant silpnos ugnies, kad iškeptų, vartyti tik tada, kai spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti . Iškepusias spurgas atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra.

šaltinis: žurnalas "Kviečiu prie stalo"

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)