Varškės spurgos

Perskaitytas kartų: 2991

Varškės spurgos

Ingredientai

:

varškė (0,5 kg)

cukrus (0,5 stiklinės)

kiaušiniai (3 vnt)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

vanilinis cukrus (1 pakelis)

greitinė (0,5 stiklinės)

miltai (3 stiklinės)

aliejus (0,5 l)

cukraus pudra

Gaminimas

:

Kiaušiniai išplakami maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską sumaišome ir įdedame grietinę ir vėl sumaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į bendrą masę ir . Iš tešlos rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spurgų, nes viduje bus neiškepusi varske. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos ,virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų, vartyti tik tada, kai spurgos pakyla nuo puodo apačios. . Iškepusias spurgas atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra.

šaltinis: žurnalas "Kviečiu prie stalo"

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)