Varškės pyragas „Ypatingas“

Perskaitytas kartų: 6963

Ingredientai

:

biskvitui:

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (100 g)

kvietiniai miltai (8 šaukštai)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

raudojųjų serbentų džemas (100 g)

sviestas (2 šaukštai)

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

varškės masei:

riebi varškė (500 g)

cukrus (150 g)

sviestas (50 g)

kiaušiniai (5 vnt.)

vanilinio cukrus (pakelis)

krakmolas (4 šaukštai)

džiovintos spanguolės (50 g)

Gaminimas

:

Pasiruošti biskvitą: trynius atskirti nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilti miltus, vanilinį cukrų ir viską išmaišyti. Į tešlą sudėti atskirai iki standumo išplaktus baltymus, atsargiai išmaišyti ir supilti į sviestu išteptą ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pagrindą aptepti džemu.
Paruošti viršutinį sluoksnį: varškę ištrinti su cukrumi, po truputį dėti sviestą, atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, vanilinį cukrų. Galiausiai sukrėsti nuplautas ir nusausintas džiovintas spanguoles ir sudėti iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišyti ir sukrėsti ant iškepusio pagrindo. Pašauti į orkaitę ir kepti toje dar apie 20 minučių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)