Varškės pyragas „Ypatingas“

Perskaitytas kartų: 6814

Ingredientai

:

biskvitui:

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (100 g)

kvietiniai miltai (8 šaukštai)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

raudojųjų serbentų džemas (100 g)

sviestas (2 šaukštai)

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

varškės masei:

riebi varškė (500 g)

cukrus (150 g)

sviestas (50 g)

kiaušiniai (5 vnt.)

vanilinio cukrus (pakelis)

krakmolas (4 šaukštai)

džiovintos spanguolės (50 g)

Gaminimas

:

Pasiruošti biskvitą: trynius atskirti nuo baltymų ir ištrinkite su cukrumi. Supilti miltus, vanilinį cukrų ir viską išmaišyti. Į tešlą atskirai iki standumo išplaktus baltymus, išmaišyti ir supilti į sviestu išteptą ir pabarstytą džiūvėsėliais formą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pagrindą aptepti džemu.
Paruošti viršutinį varškę ištrinti su cukrumi, po truputį dėti , atskirtus kiaušinių trynius, krakmolą, vanilinį cukrų. Galiausiai sukrėsti nuplautas ir nusausintas džiovintas spanguoles ir iki standumo išplaktus baltymus. Atsargiai viską išmaišyti ir sukrėsti ant iškepusio pagrindo. Pašauti į orkaitę ir kepti toje pačioje temperatūroje dar apie 20 minučių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)