Varškės pyragas su kiviais


Ingredientai:
tešlai:
minkštas sviestas (250 g)
druska (žiupsnelis)
miltai (400 g)
bulvių krakmolas (100 g)
kepimo milteliai (1 pakelis)
vanilinis cukrus (2 pakeliai)
kiaušiniai (5 vnt)
pienas (5 šaukštai)
įdarui:
želatinos lapeliai (4 vnt)
cukrus (125 g)
liesa varškė (400 g)
grietinėlė (100 g)
kiviai (5 vnt)

Gaminimas:

Miltus ir krakmolą sumaišyti su kepimo milteliais. Sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir nuolat maišant, įmušti kiaušinius, įberti druskos, miltų ir galiausiai pieną. Gerai išmaišytą tešlą paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 20 200 0C orkaitėje. Varškę sumaišyti su 100 g . Želatinos lapelius pamirkyti šaltame vandenyje, nuvarvinti ir pašildyti ant ugnies, kad ištirptų. Pilam po šaukštelį ir varškę ir nuolat maišome. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir dėti į varškę. Gautą masę paskleisti ant atvėsusio pyrago pado. nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir išdėlioti ant varškės. Dėti pyragą kelioms valandoms į šaldytuvą. Skanaus :)


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt