Varškės pyragas su kiviais

Perskaitytas kartų: 4603

Ingredientai

:

tešlai:

minkštas sviestas (250 g)

druska (žiupsnelis)

miltai (400 g)

bulvių krakmolas (100 g)

kepimo milteliai (1 pakelis)

vanilinis cukrus (2 pakeliai)

kiaušiniai (5 vnt)

pienas (5 šaukštai)

įdarui:

želatinos lapeliai (4 vnt)

cukrus (125 g)

liesa varškė (400 g)

grietinėlė (100 g)

kiviai (5 vnt)

Gaminimas

:

Miltus ir krakmolą su milteliais. Sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir nuolat maišant, įmušti kiaušinius, įberti druskos, miltų ir galiausiai pieną. Gerai išmaišytą tešlą paskleisti ant popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 20 minučių 200 0C orkaitėje. Varškę su 100 g cukraus. Želatinos lapelius pamirkyti šaltame vandenyje, nuvarvinti ir pašildyti ant ugnies, kad ištirptų. Pilam po šaukštelį ir varškę ir nuolat maišome. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir dėti į varškę. Gautą masę paskleisti ant atvėsusio iškepusio pyrago pado. Kivius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir išdėlioti ant varškės. Dėti kelioms valandoms į šaldytuvą. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)