Varškės pyragas su ananasais


Ingredientai:
kiaušiniai (5 vnt.)
cukrus (100 g)
varškė (500 g)
manai (50 g)
kepimo milteliai (0,5 šaukštelio)
vanilinis cukrus (1 šaukštelis)
kubeliais pjaustyti konservuoti ananasai (skardinė)
tarkuota citrinos žievelė (0,5 šaukštelio)
sviestas (1 šaukštas)

Gaminimas:

Trynius išsukti su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, suberti su kepimo milteliais sumaišytus manus, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir standžiai išplakti. Į tešlą atsargiai įmaišyti pusę plaktų baltymų. Ananasų kubelius išgriebti ir gerai nuvarvinti. likusius standžiai plaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Į riebalais išteptą nepridegančią kepimo skardą sukrėsti du trečdalius tešlos. Ant viršaus tolygiai ananasų ir plaktų baltymų masę. likusią tešlą ir taip pat tolygiai . Viršų apibarstyti tarkuotu sviestu. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie . Skanaus!


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt