Varškės pyragas su ananasais

Perskaitytas kartų: 7086

Ingredientai

:

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (100 g)

varškė (500 g)

manai (50 g)

kepimo milteliai (0,5 šaukštelio)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

kubeliais pjaustyti konservuoti ananasai (skardinė)

tarkuota citrinos žievelė (0,5 šaukštelio)

sviestas (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Trynius išsukti su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, suberti su milteliais sumaišytus manus, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir standžiai išplakti. Į tešlą atsargiai įmaišyti pusę plaktų baltymų. Ananasų kubelius ir gerai nuvarvinti. Sukrėsti likusius standžiai plaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti. Į riebalais išteptą nepridegančią skardą sukrėsti du trečdalius tešlos. Ant viršaus tolygiai paskirstyti ananasų ir plaktų baltymų masę. Sukrėsti likusią tešlą ir taip pat tolygiai paskirstyti. Viršų apibarstyti tarkuotu sviestu. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Skanaus!

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)