Vanilinis varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 3959

Ingredientai

:

sviestas (150 g)

sausainiai „Gaidelis“ (250 g)

cukrus (120 g)

kukurūzų miltai (3 šaukštai)

varškė (900 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

grietinėlė (120 ml)

vanilino esensija (1 šaukštelis)

citrinos žievelė (1 vnt.)

apelsino žievelė (1 vnt)

Gaminimas

:

Kepimo formą aptepti sviestu. Sumaišyti trupintus sausainius su lydytu sviestu ir prie paruoštos skardos dugno ir pakepti 180 laipsnių apie 10 minučių.
Cukrų ir kukurūzų miltus sumaišyti, sudėti varškę ir plakti, dėti kiaušinius, pilti grietinėlę ir išplakti masę iki kreminės konsistensijos ir įmaišyti vaniliną bei citrinos ir apelsino žieveles. Sukrėsti masę ant pyrago iškepto pagrindo. Kepti pyragą apie 40-45 minutes 200 laipsnių . Atvėsinkite ir tik po kelių valandų patiekite. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)