Vanilinis obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 2356

Ingredientai

:

sviestas (250 g.)

cukrus (250 g.)

kiaušiniai (4 vnt.)

miltai (250 g.)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

druska (žiupsnelis)

vanilės ankšties sėklos

obuoliai (3 vnt.)

rudasis cukrus (2 šaukštai)

cinamonas (0,5 šaukštelio)

Gaminimas

:

Minkštą sviestą ir cukrų inde sukti mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės. Sudėti išplaktus kiaušinius, įsijoti su kepimo milteliais, pabarstyti druska, suberti vanilės sėklas ir gerai išmaišyti. sukrėsti į sviestu išteptą skardą ir išlyginti. Ant viršaus gražiai sudėti plonas nuluptų obuolių skilteles ir truputį įspausti į tešlą. Obuolius apibarstyti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą (įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi likti ).

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)