Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu

Perskaitytas kartų: 991

Ingredientai

:

miltai (175 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska 1 / 2 a. š.)

kambario temperatūros sviestas (90 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

vanilės ekstraktas (1 arb. š.)

grietinė arba tirštas vanilinis jogurtas (2/3 puodelio)

kremui:

kreminis sūris (maskarponės) (125 g)

cukraus pudra (1 / 2 puodelio)

vanilinis cukrus (1 / 2 a. š.)

plakamoji grietinėlė (1 / 2 puodelio)

spalvoti pabarstukai

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros. Popierines keksiukų formeles sudėti į skardą. Į didelį dubenį išsijoti miltus, kepimo miltelius ir . Atidėti į šalį. dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios . Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę iki vientisos konsistencijos. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakti iki vientisos . Per kelis kartus suberti miltus ir lengvai išmaišyti. Paruoštą tešlą paskirstyti į kepimo formeles. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai bus iškepę. Išimti iš orkaitės, perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti. Dubenyje išplakti iki standžių putų. Atsargiai išplaktą įmaišyti į kreminio sūrio masę. Perdėti kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuošti keksiukus. Galima apibarstyti keksiukus spalvotais pabarstukais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)