Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu

Perskaitytas kartų: 473

Ingredientai

:

miltai (175 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska 1 / 2 a. š.)

kambario temperatūros sviestas (90 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

vanilės ekstraktas (1 arb. š.)

grietinė arba tirštas vanilinis jogurtas (2/3 puodelio)

kremui:

kreminis sūris (maskarponės) (125 g)

cukraus pudra (1 / 2 puodelio)

vanilinis cukrus (1 / 2 a. š.)

plakamoji grietinėlė (1 / 2 puodelio)

spalvoti pabarstukai

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros. Popierines keksiukų formeles sudėti į skardą. Į didelį dubenį išsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėti į šalį. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išplakant masę iki vientisos konsistencijos. Supilti vanilės ekstraktą, sudėti grietinę (arba jogurtą) ir dar kartą išplakti iki vientisos masės. Per kelis suberti miltus ir lengvai išmaišyti. Paruoštą tešlą paskirstyti į kepimo formeles. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai bus iškepę. Išimti iš orkaitės, perkelti ant grotelių ir palikti visiškai . Dubenyje išplakti grietinėlę iki standžių putų. Atsargiai išplaktą grietinėlę įmaišyti į kreminio masę. Perdėti kremą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuošti keksiukus. Galima apibarstyti keksiukus spalvotais pabarstukais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)