Vaflių tortukas

Perskaitytas kartų: 4167

Ingredientai

:

apvalūs arba keturkampiai vaflių lakštų

varškė

grietinė

grietinėlės skonio žele

želatina

cukrus

braškių uogienės ar šaldytų uogos pagal skonį

papuošimui:

kakava

kokosų drožlės

pieniškas šokoladas

Gaminimas

:

Pasigaminame , palaikome vėsiai, kad apstingtų ir tepant nebėgtų.. Tuomet pertepame vaflių lakštus. Geriau arba tepti vėsioje patalpoje arba kas kažkiek laiko palaikyti ir patį tortuką šaltai, nes žele atsileidžia. Turi būti pakankamai apstingusi masė, kad lygiai būtų galima apteoti ir tortuko kraštus. Puošimas: Sutarkuojame šokoladą per burokinę tarką ir apdedame torto šonus. Tuomet iš vaflio iškarpome trikampiukus, jais puošiame tortą aplink visą viršaus kraštą,. Greta apibarstome šokolado drožlėmis, tuomet kokoso drožlėmis ir viduryje paberiame ne daug kakavos, ją gražiai paskirstome, iš kokoso drožlių ir vaflio trikampiukų norimą ornamentą. štai ir viskas. Greita, pigu ir skanu!

P.S.Labai derantis skonis – pieniškas šokoladas, grietinėlės skonio žele ir .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)