Trupiniuotis su aguonom

Perskaitytas kartų: 4297

Ingredientai

:

kiaušiniai (3 vnt.)

grietinė (200 g)

sviestas (200 g)

miltai

aguonos (50-100 g)

kondensuotas pienas (indelis)

Gaminimas

:

Iš kiaušinių, miltų, grietinės ir sviesto pagaminame tešlą. Tešlą padalijame į gabaliukus, kuriuos būtų patogu tarkuoti ir įdedame i kamerą, kad sušaltų. Sušalus tarkuojame ant skardos išteptos sviestu ir kepame orkaitėje (180 laipsnių) apie 10-12 min, kol pasidarys kieti trupinukai. Visą tešlą reikia iškepti per kokias 10 skardų, o aš iškepu per 3-4, po to tiesiog didesnius gabalėlius. Aguonas užpilame verdančiu ir pamirkius nuvarviname. Į puodelį su įstatome kondensuoto pieno indelį ir verdame apie valandą. Iškepus viską sumaišome su kondensuotu pienu, dedame į formą ir į šaldytuvą. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)