Trupininis varškės pyragas su uogiene

Perskaitytas kartų: 11019

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (1,5 stiklinės)

miltai (2 stiklinės)

varškė (360 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

manų kruopos (1 šaukštas)

uogienė

Gaminimas

:

Sviestą apie valandą palaikome šaldymo kameroje, kad sukietėtų(mano sviestas kelias dienas ten gulėjo, tai jau buvo per kietas, sunkiai tarkavosi). Išėmę sviestą sutarkuojame jį stambia burokine tarka į . Kartu suberiame pusę stiklinės cukraus ir . Viską sutriname pirštais iki trupinių. Kitame inde išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su kiaušiniais, suberiame manų kruopas. Viską suplakame, kad varškė būtų puresnė. Į 28 cm kepimo formą suberiame 2/3 trupinių, tuomet supilame visą varškės masę, užtepame uogienę ir apiberiame likusiais trupiniais. Kepame iki 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Įvertink:
2.5/5 (balsavo: 2)