Trupininis varškės pyragas su uogiene

Perskaitytas kartų: 10295

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (1,5 stiklinės)

miltai (2 stiklinės)

varškė (360 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

manų kruopos (1 šaukštas)

uogienė

Gaminimas

:

Sviestą apie valandą palaikome šaldymo kameroje, kad sukietėtų(mano sviestas kelias dienas ten gulėjo, tai jau buvo per kietas, sunkiai tarkavosi). Išėmę sviestą sutarkuojame jį stambia burokine tarka į dubenį. Kartu suberiame pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutriname pirštais iki smulkių trupinių. Kitame inde išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su kiaušiniais, suberiame manų kruopas. Viską suplakame, kad varškė būtų puresnė. Į 28 cm kepimo formą suberiame 2/3 trupinių, tuomet supilame visą masę, ir apiberiame likusiais trupiniais. Kepame iki 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Įvertink:
2.5/5 (balsavo: 2)