Trupininis varškės pyragas su uogiene

Perskaitytas kartų: 11340

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (1,5 stiklinės)

miltai (2 stiklinės)

varškė (360 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

manų kruopos (1 šaukštas)

uogienė

Gaminimas

:

Sviestą apie valandą palaikome šaldymo kameroje, kad sukietėtų(mano sviestas kelias dienas ten gulėjo, tai jau buvo per kietas, sunkiai tarkavosi). Išėmę sviestą sutarkuojame jį stambia burokine tarka į dubenį. Kartu suberiame pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutriname pirštais iki smulkių . Kitame inde išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su kiaušiniais, suberiame manų kruopas. Viską suplakame, kad varškė būtų puresnė. Į 28 cm kepimo formą suberiame 2/3 , tuomet supilame visą varškės masę, užtepame uogienę ir apiberiame trupiniais. Kepame iki 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Įvertink:
2.5/5 (balsavo: 2)