Trupininis varškės pyragas su uogiene

Perskaitytas kartų: 10785

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (1,5 stiklinės)

miltai (2 stiklinės)

varškė (360 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

manų kruopos (1 šaukštas)

uogienė

Gaminimas

:

Sviestą apie valandą palaikome šaldymo kameroje, kad sukietėtų(mano kelias dienas ten gulėjo, tai jau buvo per kietas, sunkiai tarkavosi). Išėmę sutarkuojame jį stambia burokine tarka į dubenį. Kartu suberiame pusę cukraus ir miltus. Viską sutriname pirštais iki smulkių trupinių. Kitame inde išplakame kiaušinius su puse cukraus ir vaniliniu cukrumi. pertriname per sietelį ir sumaišome su kiaušiniais, suberiame manų kruopas. Viską suplakame, kad varškė būtų puresnė. Į 28 cm kepimo formą suberiame 2/3 trupinių, tuomet supilame visą varškės masę, užtepame uogienę ir apiberiame likusiais trupiniais. Kepame iki 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Įvertink:
2.5/5 (balsavo: 2)