Trupininis pyragas su vyšniomis

Perskaitytas kartų: 10851

Ingredientai

:

miltai (200 g)

cukrus (150 g)

minkštas sviestas (120 g)

pienas (120 ml)

kiaušinis (1 vnt.)

kepimo milteliai (1 a.š.)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a.š.)

vyšnios (500-800 g)

trupiniams:

miltai (100g)

cukrus (100 g)

šaltas sviestas (80 g)

maltas cinamonas (1 a.š.)

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 160-180 laipsnių. Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Kitame giliame inde minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vietisumo. Vėliau dalimis palaipsniui supilti pieną, vanilinį cukrų, druską bei miltus nuolat maišant. Masė turi gautis itin puri ir kreminės konsistencijos. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą tešlą pagrindui. Vyšnias tolygiai paskirstyti ant . Trupiniams sumaišyti miltus, cukrų, maltą cinamoną, sviestą ir pirštais minkyti, kol birūs trupiniai. Trupinius paskirstyti ant pyrago . Kepti 40-45 min. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)