Trupininis pyragas su vyšniomis

Perskaitytas kartų: 10391

Ingredientai

:

miltai (200 g)

cukrus (150 g)

minkštas sviestas (120 g)

pienas (120 ml)

kiaušinis (1 vnt.)

kepimo milteliai (1 a.š.)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a.š.)

vyšnios (500-800 g)

trupiniams:

miltai (100g)

cukrus (100 g)

šaltas sviestas (80 g)

maltas cinamonas (1 a.š.)

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 160-180 laipsnių. Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Kitame giliame inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti ir išmaišyti iki . Vėliau dalimis palaipsniui supilti pieną, vanilinį cukrų, druską bei miltus nuolat . Masė turi gautis itin puri ir konsistencijos. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą tešlą pagrindui. Vyšnias tolygiai paskirstyti ant viršaus. Trupiniams sumaišyti miltus, cukrų, maltą cinamoną, sviestą ir pirštais minkyti, kol pasidarys birūs trupiniai. Trupinius paskirstyti ant pyrago viršaus. Kepti 40-45 min. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)