Trupininis pyragas su vyšniomis

Perskaitytas kartų: 9642

Ingredientai

:

miltai (200 g)

cukrus (150 g)

minkštas sviestas (120 g)

pienas (120 ml)

kiaušinis (1 vnt.)

kepimo milteliai (1 a.š.)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a.š.)

vyšnios (500-800 g)

trupiniams:

miltai (100g)

cukrus (100 g)

šaltas sviestas (80 g)

maltas cinamonas (1 a.š.)

Gaminimas

:

Orkaitę iki 160-180 . Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Kitame giliame inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti iki vietisumo. Vėliau dalimis palaipsniui supilti pieną, vanilinį , druską bei miltus nuolat maišant. Masė turi gautis itin puri ir kreminės konsistencijos. Kepimo formą ištepti sviestu ir sukrėsti paruoštą tešlą pagrindui. Vyšnias tolygiai paskirstyti ant viršaus. sumaišyti miltus, , maltą cinamoną, sviestą ir pirštais minkyti, kol pasidarys birūs trupiniai. Trupinius paskirstyti ant pyrago viršaus. Kepti 40-45 min. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)