Triufeliai

Perskaitytas kartų: 6635

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (3 stiklinės)

sviestas (200 g)

grietinė (2 šaukštai)

kietai virtų kiaušinių tryniai (5 vnt)

soda (0,5 šaukštelio)

glajui:

cukrus (1,5 stiklinės)

kakava (4 šaukštai)

sviestas (100 g)

pienas (4-5 šaukštai)

susmulkinti vafliai

Gaminimas

:

Paruoškite du dubenius. Į vieną nusijokite miltus, rupia tarka įtarkuokite sviestą ir išminkykite. Į kitą dubenį supilkite grietinę, sodą, sutarkuokite trynius ir išmaišykite. Iš abiejų masių išminkykite tešlą. Iš tešlos lipdykite rutuliukus, dėkite juos į skardą ir kepkite 220ºC orkaitėje 10-15 min. Paruoškite glajų. užvirinkite su cukrumi, kakava bei sviestu, virkite kol sutirštės. Iškeptus triufelius apvoliokite glajuje ir vafliuose.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)