Triufeliai

Perskaitytas kartų: 6828

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (3 stiklinės)

sviestas (200 g)

grietinė (2 šaukštai)

kietai virtų kiaušinių tryniai (5 vnt)

soda (0,5 šaukštelio)

glajui:

cukrus (1,5 stiklinės)

kakava (4 šaukštai)

sviestas (100 g)

pienas (4-5 šaukštai)

susmulkinti vafliai

Gaminimas

:

Paruoškite du dubenius. Į vieną nusijokite miltus, rupia tarka įtarkuokite sviestą ir išminkykite. Į kitą dubenį supilkite grietinę, sodą, trynius ir išmaišykite. Iš abiejų masių išminkykite tešlą. Iš tešlos lipdykite rutuliukus, dėkite juos į skardą ir kepkite 220ºC orkaitėje 10-15 min. Paruoškite glajų. Mažame puodelyje užvirinkite pieną su cukrumi, kakava bei sviestu, kol sutirštės. triufelius apvoliokite glajuje ir susmulkintuose .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)