Trapus mielinės tešlos plokštainis

Perskaitytas kartų: 2456

Trapus mielinės tešlos plokštainis

Ingredientai

:

kvietiniai milti (1,2 kg.)

cukrus (450 g.)

sviestas (400 g.)

kiaušiniai (16 vnt.)

pienas (1,2 l.)

mielės (60 g.)

vanilinis cukrus

Gaminimas

:

Visą laiką sukant, į gerai, iki purumo išsuktą sviestą po vieną suleisti 10 ir 6 kiaušinius ( ir baltymus), suberti cukrų ir pusę miltų. Iš likusių miltų, pireno ir mielių opadaryti mišinį ir palaukti, kol jis pakils. paskui viską sumaišyti ( tešla turi būti tokia, kaip leistinukams), sudėti į formą ir, palaukus kol pakils, apibarstyti cukrumi su vanile. Kepti orkaitėje 45 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)