Tradicinis turkiškas keksas

Perskaitytas kartų: 5099

Ingredientai

:

cukrus (1,5 stiklinės)

kiaušiniai (4 vnt.)

saulėgrąžų aliejus (0,5 stiklinės)

natūralus jogurtas (1,5 stiklinės)

vanilinis cukrus (pakelis)

miltai (2-3 stiklinės)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

razinos, džiovinti abrikosai, graikiški riešutai (po saują)

Gaminimas

:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, natūralų jogurtą, vanilinį cukrų, miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sumaišyti apyskystę tešlą. Sukrėsti karštame vandenyje nuplikytas razinas, džiovintus abrikosus. Suberti smulkintus graikiškus riešutus (pagal skonį, galima dėti ir kitų riešutukų: lazdyno, anakardžių ir pan.). Galima įtarkuoti apelsino . Kepti apie 30 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje. Ataušusį keksą papuošti cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink:
4.3/5 (balsavo: 3)