Tradiciniai mieliniai kūčiukai

Perskaitytas kartų: 785

Ingredientai

:

miltai (500 g)

pienas ar vanduo (250 ml)

sausos mielės (7 g)

cukrus (100 g)

druska (žiupsnelis)

aliejus (2 v. š.)

aguonos (50 g)

Gaminimas

:

Miltus persijoti. Pieną (ar vandenį) truputį pašildyti. Šviežias mieles ištrinti su žiupsneliu ir šaukštu pieno. Jei mielės sausos ir veikia, maišome jas su visu pienu. Likusį pieną išplakti su , cukrumi ir aliejumi. Sukrėsti mieles ir sumaišyti. Suberti truputį mažiau nei pusę miltų. Dubenį pridengti rankšluostėliu ir statyti šiltai pusvalandžiui. Į pastovėjusią tešlą pilti likusius miltus ir aguonas. Jei tešla per lipni, įberti dar miltų. Minkyti apie 5 min., kad pasidarytų minkšta, blizgi ir neliptų prie rankų. Tada vėl uždengti, statyti šiltai ir leisti padvigubėti per 1-1,5 val. Pakilusią tešlą vėl suminkyti, išspausti iš jos orą. Atgnybti po nedidelį gabalėlį, vynioti kuo mažiausią volelį, supjaustyti mažyčiais gabaliukais ir dėti į aliejumi pateptą skardą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo kūčiukų dydžio, apytiksliai apie 10 min. Iškepusius kūčiukus palikti atvėsti ir berti į drobinį maišelį – tegul laukia savo eilės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)