Tradiciniai mieliniai kūčiukai

Perskaitytas kartų: 545

Ingredientai

:

miltai (500 g)

pienas ar vanduo (250 ml)

sausos mielės (7 g)

cukrus (100 g)

druska (žiupsnelis)

aliejus (2 v. š.)

aguonos (50 g)

Gaminimas

:

Miltus persijoti. Pieną (ar vandenį) truputį pašildyti. Šviežias mieles ištrinti su žiupsneliu cukraus ir šaukštu pieno. Jei mielės sausos ir greitai veikia, maišome jas su visu pienu. Likusį pieną išplakti su druska, cukrumi ir . Sukrėsti mieles ir sumaišyti. Suberti truputį mažiau nei pusę miltų. Dubenį pridengti rankšluostėliu ir statyti šiltai pusvalandžiui. Į pastovėjusią tešlą pilti likusius miltus ir aguonas. Jei tešla per lipni, įberti dar miltų. Minkyti apie 5 min., kad pasidarytų minkšta, blizgi ir neliptų prie rankų. Tada vėl , statyti šiltai ir leisti padvigubėti per 1-1,5 val. Pakilusią tešlą vėl suminkyti, išspausti iš jos orą. Atgnybti po nedidelį gabalėlį, vynioti kuo mažiausią volelį, supjaustyti mažyčiais gabaliukais ir dėti į pateptą skardą. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo kūčiukų dydžio, apytiksliai apie 10 min. Iškepusius kūčiukus palikti atvėsti ir berti į drobinį maišelį – tegul laukia savo eilės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)