Tortas "Vasaros dvelksmas"

Perskaitytas kartų: 5987

Ingredientai

:

šokoladiniai sausainiai (160 g)

sviestas (30 g)

saldus baltas sutirštintas pienas (60 g)

maskarponės sūris (500 g)

riešutai (sauja)

grietinėlė riebi (500 g)

vanilinis cukrus (2 šaukštai)

cukraus pudra (4 šaukštai)

želatina (5 šaukštai)

braškių želė (1 pakuotė)

uogos, trupiniai papuošimui

Gaminimas

:

sumalti kartu su riešutais, supilti sutirštintą pieną, sudėti garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišyti. Torto kepimo ištepti sviestu. Sausainine mase padengti formos dugną bei jame suformuoti kūgelius. Įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min. Kepinį atvėsinti, bet iš formos . Maskarponės sūrį sumaišyti su varške. Šaltą grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti abi baltas mases, įspausti vienos citrinos sultis. Nedideliame kiekyje vandens pakaitinat ištirpinti želatiną ir atvėsusią pamažu supilti į kremą, gerai išmaišyti. Kremą supilti į torto , kurioje yra kepinys iš sausainių. Išlyginti paviršių. Palaukti, kol tortas sustings bent kiek ir užpilti pagal instrukciją paruošta braškių žele. uogomis, kokoso drožlėmis.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)