Tortas „Švelnumas“

Perskaitytas kartų: 3375

Ingredientai

:

torto biskvitui:

kiaušiniai (3 vnt.)

cukrus (150 g)

miltai (100 g)

krakmolas (50 g)

kepimo milteliai (šaukštelis)

druska (žiupsnelis)

torto kremui:

maskarponės sūris (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukraus pudra (40 g)

želatina (1 šaukštas)

druska (žiupsnelis)

torto papuošimui:

baltas šokoladas (plytelė)

Gaminimas

:

Biskvitui: kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, masė padidės ir taps balta. Supilti persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius, žiupsnelį ir atsargiai išmaišyti. Paruoštą biskvito tešlą supilti į kepimo formą pateptą sviestu. Šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol torto biskvitas gražiai pagels. Iškepusį torto biskvitą atvėsinti pravertoje orkaitėje. Išimti.
Kremas: želatiną vandeniu ir išbrinkinti (apie 30-40 min.). Išbrinkintą želatiną pakaitinti karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su cukraus pudra, kol masė taps baltos . Pamažu supilti želatiną ir labai gerai išmaišyti. Sudėti kambario temperatūros maskarponės sūrį ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Baltymus su žiupsneliu išplakti iki standžių putų. Baltymų putas sukrėsti į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišyti.
Biskvito lakštą įdėti į tą pačią švarią kepimo formą ir ant jo paruoštą kremą. dėti į šaldytuvą 0,5 val., kad apstingtų. Išėmus apibarstyti tarkuotu baltuoju šokoladu ir vėl dėti į šaldytuvą 3-5 val. Sustingusį tortą išimti iš formos, aštriu peiliu atskirti jį nuo kepimo formos sienelių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)