Tortas „Švelnumas“

Perskaitytas kartų: 2374

Ingredientai

:

torto biskvitui:

kiaušiniai (3 vnt.)

cukrus (150 g)

miltai (100 g)

krakmolas (50 g)

kepimo milteliai (šaukštelis)

druska (žiupsnelis)

torto kremui:

maskarponės sūris (250 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukraus pudra (40 g)

želatina (1 šaukštas)

druska (žiupsnelis)

torto papuošimui:

baltas šokoladas (plytelė)

Gaminimas

:

Biskvitui: kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, masė padidės ir taps balta. Supilti persijotus miltus, krakmolą, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir atsargiai išmaišyti. Paruoštą biskvito tešlą supilti į kepimo formą pateptą sviestu. Šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol torto biskvitas gražiai pagels. Iškepusį torto biskvitą atvėsinti pravertoje . Išimti.
Kremas: želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti (apie 30-40 min.). Išbrinkintą želatiną pakaitinti karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinti iki temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su cukraus pudra, kol masė taps baltos spalvos. Pamažu supilti želatiną ir labai gerai išmaišyti. Sudėti temperatūros maskarponės ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Baltymų putas sukrėsti į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišyti.
Biskvito lakštą įdėti į tą pačią švarią kepimo formą ir ant jo užpilti paruoštą kremą. Tortą dėti į šaldytuvą 0,5 val., kad apstingtų. Išėmus apibarstyti tarkuotu baltuoju šokoladu ir vėl dėti į šaldytuvą 3-5 val. Sustingusį tortą išimti iš formos, aštriu peiliu atskirti jį nuo kepimo formos sienelių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)