Tortas su šokoladu ir chalva

Perskaitytas kartų: 5091

Ingredientai

:

papločiui:

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (150 ml)

bulvių krakmolas (75 ml)

kvietiniai miltai (75 ml)

kakavos milteliai (3 šaukšt.)

kepimo milteliai (1,5 arbat. šaukšt.)

pertepimui:

abrikosų kompotas (820 g)

apšlakstymui:

kompotas (150 ml)

citrinų sultys (1 šaukštelis)

migdolų likeris (2 šaukšteliai)

kremui:

plakamoji grietinėlė (200 ml)

chalva (100 g)

varškės kremas (200 ml)

cukrus (2-3 šaukštai)

citrinų sultys (1-2 šaukštai)

papuošimui:

šokoladas (50 g)

Gaminimas

:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, užsijoti birius ir išmaišyti. Tešlą supilti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 12 minučių, atvėsinti. Dalį kompoto atidėti, o vaisius sutrinti. Į juos įmaišyti 150 ml kompoto, citrinų sultis, likerį. Išplakti grietinėlę, įmaišyti chalvą ir likusius kremui skirtus . Pagrindą perpjauti į dvi dalis, vieną padėti ant padėklo, skirto patiekti. Apšlakstyti pagardintu kompotu, aptepti abrikosų tyre ir puse chalvos mišinio. Uždėti antrą paplotį ir apšlakstyti. likusį chalvos mišiniu ir papuošti šokolado drožlėmis. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)