Tortas su plikytais sausainiais ir persikais

Perskaitytas kartų: 7909

Ingredientai

:

plikyti sausainiai

konservuoti persikai

kremui:

kreminė varškė (350 g)

grietinėlė (300 ml)

želatina (16 g.)

cukraus pudra (8 v.š.)

citrinos sultys (1 vnt.)

glaistui:

konditerinis šokoladas

grietinėlė

pabirstukai

Gaminimas

:

Želatiną išbrinkinti. Varškę (aš naudojau persikinę) sumaišyti su cukraus pudra ir citrinų sultimis. Varškės masę sumaišyti su ištirpinta želatina. Išplaktą iki standumo grietinėlę įmaišyti į varškės masę.
Konservuotus persikus supjaustyti kubeliais. Torto formą iškloti kepimo popieriumi ir išdėlioti plikytus sausainius (galima į kiekvieną sausainėlį įpjovus įdėti kondensuoto pieno ar Rududu). Ant sausainių pilti varškės masės, išdėlioti persikų kubelius. Vėl dėti sausainius, varškės masę ir persikus,o ant pačio viršaus likusią varškės masę ir sulyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą sustingti.
Konditerinį šokoladą išlydyti karšto vandens vonelėje. pilti grietinėlę iki tokios konsistencijos, kad tolygiai užpilti ant torto viršaus. Puošti pabirstukais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)