Tortas su morenginiu sluoksniu

Perskaitytas kartų: 6041

Ingredientai

:

dviems morenginiams lakštams:

kiaušinių baltymai (6 vnt.)

cukrus (250 g)

graikiniai arba lazdyno riešutai (100 g)

biskvitui:

sviestas (150 g)

cukraus pudra (160 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

aguonos (200 g)

miltai (150 g)

migdolinė esencija

vanilė

pertepimui:

Rududu (1 indelis)

sviestas (250 g)

stipri kava (0,5 puodelio)

Gaminimas

:

Kiaušinio baltymus gerai išplakti su cukrumi, suberti smulkintus , išmaišyti ir paskirstyti į du morenginius lakštus (iš kepimo popieriaus kepimo formos apskritimus ir ant jų paskirsčiau morenginę masę). Morengus kepti apie 3 valandas 100 laipsnių karštumo orkaitėje, po to palikti išdžiūti. Sviestą išsukti su 80 g cukraus pudros, įmušti trynius. Atskirai išplakti cukraus pudra su baltymais ir įmaišyti į sviestą. Aguonas nuplikyti ir taip pat sudėti į visą masę, toliau miltus, vanilę. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Pertepimui viskas turi būti kambario temperatūros. Lengvai išsukti pilant po kelis šaukštus kavos, neperplakti. Aguoninį pagrindą padalinti į dvi dalis ir apšlakstyti brendžio kremu ar cukraus sirupu. Ant aguoninio papločio pilti pertepimą, toliau dėti morengus, vėl aguoninį paplotį ir vėl pertepimą. Į viršų uždėti morenginį lakštą ir likusį kremą. Puošti pagal fantaziją, šiuo atveju ant viršaus užbarstyti tarkuoto šokolado. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)