Tortas su marcipanų mase

Perskaitytas kartų: 4089

Ingredientai

:

pagrindui:

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (200 ml)

kvietiniai miltai (100 ml)

bulvių krakmolas (100 ml)

kepimo milteliai (1 a. š.)

apšlakstymui:

apelsinų sultys (6 v. š.)

kremui:

plakamoji grietinėlė (200 ml)

cukrus (2 v. š.)

varškė (200 g)

kondensuotas pienas (0,5 indelio)

braškės (500 g)

papuošimui:

marcipaninė masė

Gaminimas

:

Kiaušinio trynius iki purumo išsukti su cukrumi. Ant jų persijoti kepimo miltelius, miltus, krakmolą ir greitai išmaišyti. Tešlą supilti į apvalią skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Ar biskvitas iškepė, patikrinti degtuku. Atvėsintą biskvitą perpjauti į tris sluoksnius. Pirmąjį padėti ant torto padėklo ir apšlakstyti apelsinų sultimis. Išplakti grietinėlę, į ją įmaišyti cukrų. Varškę sumaišyti su kondensuotu pienu ir sutrinti blenderiu. Atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. perpjauti ir išdėlioti ant pirmojo biskvito sluoksnio. Tuomet užtepti trečdalį kremo. kitą biskvito sluoksnį. Apšlakstyti sultimis, apdėlioti braškėmis ir užtepti trečdalį kremo. trečią biskvito sluoksnį, aptepti apelsinų sultimis ir likusiu kremu. Taip pat aptepti ir šonus. Puošti iškočiota marcipanų mase. Tortą nors porą valandų palaikyti šaltai. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)