Tortas ,,Rudenėlis''

Perskaitytas kartų: 3777

Ingredientai

:

razinos (100 g)

džiovintos slyvos (sauja)

džiovintos spanguolės (sauja)

džiovintos šilauogės (sauja)

džiovintos vyšnios (sauja)

migdolai (100 g)

imbiero šaknis (gabaliukas)

citrinos žievelė (truputis)

,,Rududu'' (1 skardinė)

sviestas (160 g)

nesaldūs kukuruzai (apie 150 g)

maskarponės sūris (500 g)

grietinėlė (250 g)

sutirštintas saldus pienas (250 g)

citrinos sultys (2 šaukštai)

vanilinis cukrus (2 šaukštai)

želatina (4 šaukštai)

juodas šokoladas (50 g)

auksaspalviai trupinukai

žalios kokoso drožlės

saldainukai

Gaminimas

:

Visus džiovintus pirkau prekybos centre, rinkausi kokybiškus, švarius. Džiovintus sumalti mėsmale kartus su riešutais, citrinos žievele bei gabaliuku imbiero. Citrinos ir imbiero geriau dėti mažiau, nei daugiau. Jei kam nepatinka - visais nedėti. Ištirpintą svietą iki vientisos masės su "Rududu" ir vaniliniu cukrumi. Šiek tiek riešutų - vaisių masės pasilikti papuošimui. Pagrindinę "rudenišką" masę sumaišyti su sviesto -"Rududu" mišiniu. Tada pirštais sutraiškyti kukurūzų lazdeles. Suversti ne visą pasiruoštą kukurūzų masę - dalį pasilikti. Išmaišyti, ir jei atrodo kad dar reikėtų, nes perdaug skysta, dar įmaišyti trupintų kukurūzų. Mano paruoštas šio torto skoniu priminė vaikystėje taip mėgtas "Nomedas". Jei kam nelabai patinka, kad vyraujantis skonis būtų rūgštokų džiovintų vaisių, galima jų dėti mažiau, o kukurūzų daugiau. Torto formą pabarstyti kukurūziniais trupiniais ir gauta mase standžiai iškloti . Padėti į šaldytuvą. Pagal instrukcija pasiruoši želatiną. Maskarponės sūrį su baltu sutirštintu pienu. Grietinėlę saikingai išplakti su vaniliniu cukrumi ir į maišyti į sūrio masę. Supilti citrinos sultis, pamaišyti, supilti želatiną, vėl ir gautą masę supilti ant torto pagrindo. Palikti šaldytuve bent 4 valandoms. Puošimas - torto gaminimo "desertas". Ištirpinti šokoladą ir juo išpiešti lapelių kontūrus. Kadangi kitokių priemonių neturėjau, tai labai greitai ir lengvai šį darbą atlikau panaudojusi naują nedidelį medicininį švirkštą. Kelias minutes tortą reikia palaikyti šaldytuve. Kai šokoladas sušąla, lapelių viduriukus užpildyti "auksaspalviais", specialiai tortų puošimui skirtais rutuliukais. Lieka "užauginti" žolę, pribarstyti "kaštonų", saldaininių gervuogių, aviečių, kraštus apiberti drožlėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)