Tortas “Riešutėlis“

Perskaitytas kartų: 5984

Ingredientai

:

tešlai:

sviestas (100 g)

kiaušiniai (2 vnt)

miltai (1 stiklinė)

curaus pudra (½ stilinės)

medus (2 šaukštai)

soda (1 šaukštelis)

kremui:

grietinės (500 g)

cukraus pudra (½ stilinės)

susmulkinti graikiški riešutai (100 g)

džiovintos slyvos (100 g)

Gaminimas

:

Paruošiame tešlą: Sumaišytą medų su soda virkite vandens vonelėje ant silpnos ugnies, apie 2 min (kol masė taps geltona ir suputos). Nuimkite nuo ugnies, išlydykite masėje sviestą. Pridėkite cukraus pudros, kiaušinius ir miltus. Gerai . Supilkite viską į kepimo formą (jeigu turite i kepimo formą skirtą tortų blynams kepti). Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20-30min 150ºC.
Kremo ruošimas: Cukraus pudrą sumaišykite su grietine ir palikite šaldytuve. Tuo tarpu susmulkinkite graik. riešutus, džiov. slyvas smulkiai supjaustykite. Išimkite kremą, padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite slyvas, o kitą palikite. Išimame iškeptą tešlą (jeigu turite vieną blyną, dar karštą perpjaukite jį išilgai perpus). Kai truputėlį atvės ant vieno blyno supilkite pirmą dalį kremo su slyvomis, uždenkite kitu. Likusį kremą supilkite ant viršaus ir aptepkite . Visą tortą apibarstykite riešutais. Įdėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)