Tortas “Rafaelo”

Perskaitytas kartų: 10180

Ingredientai

:

biskvitui:

kiaušiniai (5 vnt.)

cukrus (230 g)

vanilė (1 a.š.)

aliejus (65 g)

miltai (230 g)

kepimo milteliai (1 a.š.)

kremui:

kamb. temperatūros indelio kondensuoto pieno (385 g)

minkštas sviestas (180 g)

36 proc. grietinėlė (450 g)

kokosų drožlės (50 g)

grietinėlės standiklis (2 pakeliai)

laistymui:

vanduo (200 ml)

citrinos sultys (2 vnt.)

cukrus (2 a.š.)

papuošimui:

kokosų drožlės

Gaminimas

:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, kol masė padidės ir pabals. Toliau plakant silpna supilti aliejų. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir iki vientisos masės. Masę supilti į riebalais pateptą skardą ir kepti 190 C orkaitėje 35 min. atvėsinti ir supjaustyti į 4 biskvitus.
Grietinėlę truputį paplakti iki standumo. Dėti į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu. Sudėti kokoso drožles ir gerai . Paruoštą masę taip pat dėti į šaldytuvą. Po sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir išplakti iki vientisos masės.
Laistymui skirtus produktus sumaišyti. Biskvitą dėti į formą, aplaistyti citrinų sirupu, užtepti ¼ kremo. Ant viršaus dėti antrą biskvitą, šiek tiek prispausti, vėl apšlakstyti ir aptepti kremu. Taip sluoksniuoti iki galo. Torto šonai ir viršus turi būti aptepti kremu. Apibarstyti kokosų drožlėmis. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)