Tortas "narcizas"

Perskaitytas kartų: 3409

Tortas

Ingredientai

:

tešlai:

kiaušiniai (2 vnt)

minkštas kremas (150 g)

cukrus (100 g)

miltai (100 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

agrastai (2 stiklinės)

sviestas (kepimo formai patepti)

kremui:

grietinėlė (400 ml)

kondensuotas pienas (0,5 indelio)

želatina (2-3 šaukštai)

melionų arba persikų likeris (2 šaukštai)

papuošimui:

grietinėlė (200 ml)

cukrus (2 šaukštai)

agrastai

Gaminimas

:

Dubenyje išsukame sviestą su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišome su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą iškrečiame į sviestu pateptą tortinę formą, išlyginame paviršių ir ant viršaus suberiame agrastus. Kepame 200 laipsnių C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Iškeptą pyragą tortinėje formoje ir atvėsiname. Kremui suplakame grietinėlę. Ją sumaišome su kondensuotu pienu, likeriu ir nedideliame vandens kiekyje bei ištirpinta želatina. Kremą supilame ant pyrago ir 30 min. palaikome šaltai. Tuomet išimame iš formos ir papuošiame pasaldinta grietinėle bei agrastais.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)