Tortas „Napoleonas“ su kondensuoto pieno kremu

Perskaitytas kartų: 16874

Ingredientai

:

tešlai:

cukrus (2/3 puodelio)

kiaušiniai (2 vnt.)

pienas (1,5 puodelio)

kepimo milteliai (1/2 šaukštelio)

miltai (3-4 puodeliai)

sviestas (75 g.)

kremui:

pienas (250 ml.)

kondensuotas pienas (300 g.)

grietinėlė (1,5 puodelio)

krakmolas (4 šaukštai)

kiaušiniai (2 vnt.)

Gaminimas

:

Lakštų gamyba: Ištrinti sviestą su cukrumi iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170ºС. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremo gamyba: Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas).
Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai su išplaktu kremu. Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)

Komentarai:
(6)


Margariūūūška:
2012-05-29 20:24

svecias: puikus receptas
2012-04-28 15:23

josifas: geras tortas
2012-04-07 15:47

kolia: neskanus ir smirda
2012-04-07 14:22

Brigita: Galina soda naudot vietoj kepimo milteliu.
2011-11-26 18:41

Svečias: o ka darytri jei neturiu kepimo milteliu? nes cia kur esu ju nerandu
2011-09-22 22:58

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas