Tortas „Napoleonas“ su kondensuoto pieno kremu

Perskaitytas kartų: 22861

Ingredientai

:

tešlai:

cukrus (2/3 puodelio)

kiaušiniai (2 vnt.)

pienas (1,5 puodelio)

kepimo milteliai (1/2 šaukštelio)

miltai (3-4 puodeliai)

sviestas (75 g.)

kremui:

pienas (250 ml.)

kondensuotas pienas (300 g.)

grietinėlė (1,5 puodelio)

krakmolas (4 šaukštai)

kiaušiniai (2 vnt.)

Gaminimas

:

Lakštų gamyba: Ištrinti sviestą su cukrumi iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais. Orkaitę įkaitinti iki 170ºС. Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius . Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti. Kremo gamyba: Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas).
Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu. Visus aptepti kremu, uždengti ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)

Komentarai:
(6)


Margariūūūška:
2012-05-29 20:24

svecias: puikus receptas
2012-04-28 15:23

josifas: geras tortas
2012-04-07 15:47

kolia: neskanus ir smirda
2012-04-07 14:22

Brigita: Galina soda naudot vietoj kepimo milteliu.
2011-11-26 18:41

Svečias: o ka darytri jei neturiu kepimo milteliu? nes cia kur esu ju nerandu
2011-09-22 22:58

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas