Tortas "Napoleonas"

Perskaitytas kartų: 6062

Ingredientai

:

tešlai:

grietinė (1 stiklinė)

cukrus (1 stiklinė)

sviestas (200 g.)

kiaušinio tryniai (3 vnt.)

nugesinta soda (1 šaukštelis)

miltai (6 stiklinės)

kremui:

pienas (2 l.)

miltai (4 šaukštai su kaupu)

sviestas (1 šaukštas)

vanilinis cukrus

druska (žiupsnelis)

kiaušinio tryniai (5 vnt.)

cukrus (1 stiklinė)

Gaminimas

:

Tešlos ruošimas. Miltus pilame ant stalo, padarome duobutę. Į duobutę grietinę, cukrų, nugesintą sodą, kiaušinio trynius, įdedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Visus produktus kapojame peiliu, kol neliks sausų miltų. Tešlą galima padėti trumpam į šaldytuvą, galima ir iš karto kočioti. Iškočiojame kuo ploniau, subadome šakute, kad nekiltų pūslės ir kepame 200°C, kol pagels.
Kremo ruošimas. Kremui 3/4 pieno užverdame su trupučiu druskos ir sviestu. Kol pienas kaista, trynius išsukame su cukrumi, įdedame miltus, vanilinį cukrų, likusį pieną ir viską gerai išmaišome. Plona srovele maišydami pilame masę į verdantį pieną. paverdame. Turi gautis kaip tirštas kisielius. Nukeliame nuo viryklės ir atvėsiname. Formuojame . Lakštelius aptepame atvėsusiu kremu. Iš pusės normos man gavosi 8 lakštai. kremo pasiliekame šonams aptepti. Tortą dedame į šaldytuvą parai. Vėliau puošiame trupiniais ir kuo tiks sugalvojame.

Įvertink:
4.3/5 (balsavo: 4)