Tortas ,,Maskarponės persikinis''

Perskaitytas kartų: 11037

Ingredientai

:

paprasti sausainiai (400 g)

konservuoti persikai (800 g)

jogurtinė grietinė (500 g)

maskarponės sūris (500 g)

sviestas (200 g)

želatina (2 šaukštai)

citrina (1 vnt.)

cukraus pudra (5 šaukštai)

vanilinis cukrus (2 šaukštai)

graikiški riešutai (sauja)

šaldyti juodi serbentai (150 g.)

Gaminimas

:

Sausainius kartu su riešutais sumalti mėsmale, sumaišyti su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto skardos ištepimui. Gauta mase iškloti torto formą ir kepti apie 10 -13 min. Palaukti kol atvės. Jogurtinėje grietinėje ištirpinti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sumaišyti su maskarpone. Įspausti vienos citrinos sultis. 4 šaukštus želatinos ištirpinti 50 g. persikų kompoto, palaukti kol atvės ir sudėti į masę. Sūrio masę suvesti ant sausaininio pagrindo, palaukti porą valandų kol apstings. Tada sudėlioti persikų puseles, į jų tarpus priberti šaldytų uogų, užlieti norima žele. Bet aš dariau kitaip, kas nelabai pasiteisino - kad tortas būtų margas, tai uogas sušaldžiau kyvinėje želatinoje, po to tą želatiną šaukštu jau sustingusią sudėjau ant torto, į tarpus tarp persikų. Iš likusio persikų kompoto ir 2 šaukštų želatinos pasigaminau persikinę želę ir dar užliejau ant viršaus. Buvo labai skanu, bet torto viršus pasidarė nelygus:( Delimano svarstyklės padėjo tiek gaminti, tiek jį po lygiai )

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)