Tortas ,,Konstancija“

Perskaitytas kartų: 4383

Tortas ,,Konstancija“

Ingredientai

:

miltai (250 g)

margarinas (250 g)

grietinė (200 g)

kiaušinių tryniai (2 vnt.)

vanilinis cukrus (0,5 pakel.)

citrinos sultys (1 vnt.)

kremui:

pienas (2 stikl.)

cukrus (200 g)

sviestas (150 g)

miltai (100 g)

kiaušinių tryniai (2 vnt.)

citrina (0,25 vnt.)

Gaminimas

:

Į , pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, kiaušinių , supilamos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol visi komponentai susimaišo. Tada šaltomis rankomis tešla suspaudžiama į du gumulus, jie suvyniojami į maistinę plėvelę ir dedami į šaldytuvą. Geriausia tešlą ruošti iš vakaro arba taip, kad ji nemažiau 2 valandų pabūtų šaldytuve. Ant lentos pabarstoma miltų ir iš gumulo iškočiojami du lakštai. Tešla kepama karštai 10 min. Po to karštis sumažinamas ir tešla kepama, kol gražiai pagelsta. Atvėsinama formoje. Kol kepinys vėsta, pagaminamas kremas. Pienas su cukrumi užvirinamas. Į indą sviestas, ištirpinamas, tada beriami miltai ir maišant kepinama 5-7 min., tik žiūrima, kad nepakistų miltų spalva. Maišoma mediniu šaukštu. Sumažinus karštį, į sviesto ir miltų mišinį pilamas verdantis pilamas ir šaukštu intensyviai maišoma. Pieno iš karo pilama tik pusė, kad miltai gerai užsiplikytų. Paskui pienas pilamas po truputį. Kremas turi būti tirštas, nelipti prie indo sienelių. Tirštumas reguliuojamas kiaušinio s. Kremas turi būti grietinės tirštumo. Įstačius indą į šaltą vandenį jis atšaldomas intensyviai plakant. Galiausiai suberiamas vanilinis cukrus ir įtarkuojama citrina su žievele (prieš tai ji porą karų nuplikoma verdančiu vandeniu). Tortas formuojamas ant padėklo. Pirmiausia iškeptas lakštas ir sutepamas kremu ant jo antras lakštas. Torto šonai ir viršus patepami kremu ir pabarstomi spalvotais pabarstukais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)