Tortas "Garduolis"

Perskaitytas kartų: 4066

Ingredientai

:

tešlai:

cukrus (5 šaukšteliai)

miltai (5 šauštai)

kepimo milteliai (0,5 šaukštelis)

sviestas (kepimo formai patepti)

kiaušiniai (5 vnt.)

kremui:

miltai (3 šaukštai)

sviestas (200 g.)

cukraus pudra (1 stiklinė)

kokoso drožlės (100 g.)

riešutai

kiaušinių tryniai (5 vnt.)

pienas (0,5 l.)

putėsiams:

cukraus pudra (1 stiklinė)

kiaušinių baltymai (5 vnt)

virintas vanduo (0,5 l.)

želatina (1,5 šauktas)

glajui:

margarinas (200 g.)

kakavos milteliai (2 šauštai)

cukrus (2 šaukštai)

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdami plakti suberkite visą cukrų ir po vieną trynius. Maišydami berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos.
Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir pienu. Visą laiką maišydami mediniu šaukštu ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada atvėsinkite, pridėkite cukraus pudros ir kokoso drožlių, riešutų. Gautą masę tepkite ant biskvito.
Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdami suberkite cukraus pudrą, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo.
Glajui ant garų ištirpinkite margariną, berkite kakavą ir cukrų. Viską maišykite kol praauš. Tada pridėkite išplaktą . Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)