Tortas ale Tiramisu

Perskaitytas kartų: 3060

Ingredientai

:

biskvitui:

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (0,5 stiklinės)

miltai (1 stiklinė)

kukurūzų krakmolas (2 v.š.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

biskvito sulaistymui:

stipri juoda kava (1 stiklinė)

cukrus (2 v. š.)

brendis (3 v. š.)

kremui:

grietinėlė 35% (420 g)

maskarponės sūris (250 g)

cukrus (0,5 stiklinės)

kakavos milteliai

Gaminimas

:

Orkaitę iki 180 laipsnių. Tortinę iškloti popieriumi. Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė padvigubės, sudėti miltus, krakmolą, miltelius ir viską išmaišyti. masę sukrėsti į tortinę ir kepti apie 30 min. Biskvitą atvėsinti ir perpjauti per pusę. Kavą pasaldinti cukrumi, atvėsinti ir įpilti brendį. Sulaistyti biskvitus. Grietinėlę plakti, kol suputoja, suberti cukrų ir toliau plakti iki standumo. Maskarponę atšildyti iki kambario temperatūros ir po truputį įsukti plaktą grietinėlę. Gautu kremu pertepti sulaistytus torto lakštus, aptepti torto šonus. Užbarstyti kakavos. Galima papuošti. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)