Tešlos vyturėliai

Perskaitytas kartų: 2005

Ingredientai

:

miltai (1 kg.)

mielės (30 g.)

sviestas (130 g.)

cukrus (1/2 stiklinės)

pienas (1 stiklinė)

kiaušiniai (2 vnt.)

razinos (1/3 stiklinės)

druska

Gaminimas

:

Iš produktų (išskyrus razinas ir vieną kiaušinį) užmaišyti tešlą ir palikti šiltai kilti. Po to suformuoti iš jos virvę, supjaustyti 100 g gabaliukais. Iš gabaliuko padaryti virvę, surišti mazgą, nulipdyti paukščiuko galvutę, iš razinų gabaliukų įdėti akis, gaminį šiek tiek priploti, kitame mazgo gale padaryti įpjovimus plunksnas. Patepti išplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)