Tešlos vyturėliai

Perskaitytas kartų: 2654

Ingredientai

:

miltai (1 kg.)

mielės (30 g.)

sviestas (130 g.)

cukrus (1/2 stiklinės)

pienas (1 stiklinė)

kiaušiniai (2 vnt.)

razinos (1/3 stiklinės)

druska

Gaminimas

:

Iš produktų (išskyrus ir vieną ) užmaišyti tešlą ir palikti šiltai kilti. Po to suformuoti iš jos storą virvę, supjaustyti 100 g gabaliukais. Iš kiekvieno gabaliuko padaryti virvę, surišti mazgą, nulipdyti paukščiuko galvutę, iš razinų įdėti akis, gaminį šiek tiek priploti, kitame mazgo gale padaryti įpjovimus plunksnas. Patepti išplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)