Tešlos vyturėliai

Perskaitytas kartų: 2861

Ingredientai

:

miltai (1 kg.)

mielės (30 g.)

sviestas (130 g.)

cukrus (1/2 stiklinės)

pienas (1 stiklinė)

kiaušiniai (2 vnt.)

razinos (1/3 stiklinės)

druska

Gaminimas

:

Iš produktų (išskyrus ir vieną kiaušinį) užmaišyti tešlą ir palikti šiltai kilti. Po to iš jos storą virvę, supjaustyti 100 g gabaliukais. Iš kiekvieno gabaliuko padaryti virvę, surišti mazgą, nulipdyti paukščiuko galvutę, iš razinų gabaliukų įdėti akis, gaminį šiek tiek priploti, kitame mazgo gale padaryti įpjovimus – plunksnas. Patepti išplaktu kiaušiniu ir kepti . Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)