Tešlos vyturėliai

Perskaitytas kartų: 2305

Ingredientai

:

miltai (1 kg.)

mielės (30 g.)

sviestas (130 g.)

cukrus (1/2 stiklinės)

pienas (1 stiklinė)

kiaušiniai (2 vnt.)

razinos (1/3 stiklinės)

druska

Gaminimas

:

Iš produktų (skyrus razinas ir vieną kiaušinį) užmayti tešlą ir šiltai kilti. Po to suformuoti jos storą virvę, supjaustyti 100 g gabaliukais. Iš kiekvieno gabaliuko padaryti virvę, surti mazgą, nulipdyti paukščiuko galvutę, razinų gabaliukų įdėti akis, gaminį tiek priploti, kitame mazgo gale padaryti įpjovimus – . Patepti plaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)