Tamsi duonelė

Perskaitytas kartų: 2521

Ingredientai

:

raugas (1,5 šaukšto)

miltai (0,5 kg)

druska (2 šaukšteliai)

cukrus (2 šaukštai)

vanduo (0,5 litro)

saulėgrąžos (0,5 stiklinės)

linų sėmenys grūdeliai (0,5 stiklinės)

malti kviečių gemalai (1 stiklinė)

aliejus kepimo formai ištepti

Gaminimas

:

Druską, cukrų, sėmenis, miltus bei saulėgrąžas sumaišyti ir užpilti vandeniu. Viską gerai išmaišyti ir supilti raugą, tada dėti gemalus. Išmaišius atsidėti 3 šaukštus tešlos į stiklainį ir dedame į šaldytuvą kitam duonelės kepimui. Pastatyti tešlą šiltai mažiausiai 12 valandų. Ištepti kepimo skardą aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis, pilti tešlą, šiek tiek palyginti ir dėti į šaltą orkaitę. Įjungiame 200 0C temperatūrą ir kepame duoną 75 minutes. Skanaus :) P.S. Raugo Miltai (0,5 kg); Mielės (50 g); Šiltas vanduo (1-1,5 litro). Visi produktai gerai sumaišomi ir laikoma šiltai maždaug dvi dienas, kad įrūgtų. tada jau galima .

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)