Svogūnų pyragas

Perskaitytas kartų: 3816

Svogūnų pyragas

Ingredientai

:

sviestas (125 g)

miltai (270 g)

kiaušinių tryniai (1 vnt)

grietinė (150 ml)

kiaušiniai (3 vnt)

svogūnai (1 kg)

žalumynai

vanduo (2 šaukštai)

druska

malti juodieji pipirai

Gaminimas

:

Sviestą suminkyti su 250 g miltų, tryniu, vandeniu ir druska. Tešlą uždengti ir padėti šaltai 1 val. supjaustyti pusžiedžiais ir apkepti su aliejumi. Paskaninti druska, pipirais, muskato , įmaišyti likusius miltus, grietinę ir trumpai patroškinti. Atvėsinti. Suplakti ir įmaišyti kiaušinius. Tešlą plonai iškočioti, į formą, užlenkiant kraštus. Į vidų sukrėsti svogūnų masę. Kepti 220 laipsnių C temperatūroje 35 min.

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)