Šventinis šokoladinis tortas

Perskaitytas kartų: 3409

Ingredientai

:

biskvitui:

miltai (150 g.)

cukraus pudra (100 g.)

kakava (20 g.)

šokoladas (120 g.)

sviestas (60 ml.)

kiaušiniai (6 vnt.)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

kremui:

želatina (40 g.)

cukrus (100 g.)

grietinė (2 l.)

romo esencija

glazūrai:

šokoladas (200 g.)

sviestas (200 g.)

vaisiai (tortui puošti)

Gaminimas

:

Atskirai iškepame biskvitus.
Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su tirpintu šokoladu ir sviestu. Grietinę išplakame ir sumaišome su tirpinta želatina. Viską sluoksniais dedame į formą ir paliekame nakčiai.
Išverdame glazūrą: šokoladą ir sviestą šildome vandens . Kitą dieną tortą padengiame ir puošiame vaisiais.

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)