Sūrio tortas „Cheesecake“

Perskaitytas kartų: 10719

Ingredientai

:

pagrindui:

sausainiai (225 g)

tirpintas sviestas (100 - 150 g)

graikiniai riešutai (100 g)

įdarui:

maskarponės sūris (500 g)

kondensuotas pienas (1 indelis - 385 g)

medus (1 valg. š.)

plakamoji grietinėlė (250 g)

želatina (3 valg. š.)

cinamonas

Gaminimas

:

Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą, kol bus įdaras. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių , pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 val. arba nakčiai. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)