Sūrio tortas „Cheesecake“

Perskaitytas kartų: 10323

Ingredientai

:

pagrindui:

sausainiai (225 g)

tirpintas sviestas (100 - 150 g)

graikiniai riešutai (100 g)

įdarui:

maskarponės sūris (500 g)

kondensuotas pienas (1 indelis - 385 g)

medus (1 valg. š.)

plakamoji grietinėlė (250 g)

želatina (3 valg. š.)

cinamonas

Gaminimas

:

Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir šiek tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinti mikrobangų , kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti ir dėti į šaldytuvą 3 val. arba nakčiai. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)