Sūrio tortas „Cheesecake“

Perskaitytas kartų: 10836

Ingredientai

:

pagrindui:

sausainiai (225 g)

tirpintas sviestas (100 - 150 g)

graikiniai riešutai (100 g)

įdarui:

maskarponės sūris (500 g)

kondensuotas pienas (1 indelis - 385 g)

medus (1 valg. š.)

plakamoji grietinėlė (250 g)

želatina (3 valg. š.)

cinamonas

Gaminimas

:

Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir šiek tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į , kol bus ruošiamas įdaras. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į 3 val. arba nakčiai. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)