Sūrio tortas „Cheesecake“

Perskaitytas kartų: 10511

Ingredientai

:

pagrindui:

sausainiai (225 g)

tirpintas sviestas (100 - 150 g)

graikiniai riešutai (100 g)

įdarui:

maskarponės sūris (500 g)

kondensuotas pienas (1 indelis - 385 g)

medus (1 valg. š.)

plakamoji grietinėlė (250 g)

želatina (3 valg. š.)

cinamonas

Gaminimas

:

Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir šiek tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras. Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to . Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 val. arba nakčiai. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)