Sūrio plokštainis su raudonaisiai serbentais ir braškėmis

Perskaitytas kartų: 4655

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (250 g)

sviestas (150 g)

cukraus pudra (100 g)

kiaušinio trinys (1 vnt.)

druska (žiupsnelis)

įdarui:

šaldytų raudonųjų serbentų ir braškių (1 stiklinė)

rikotos sūris (300 g)

cukrus (150 g)

vanilinis pudingas (1 pakelis)

citrinų sultys (2 šaukštai)

plakta grietinėlė (200 g)

Gaminimas

:

Iš miltų, sviesto, cukraus , kiaušinio trynio ir druskos užminkyti tešlą, įvynioti į foliją ir dėti valandai į šaldytuvą. Iš atšaldytos tešlos iškočioti skritulį ir juo iškloti sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą subadyti šakute, paskleisti atitirpintas uogas (galima šias uogas keisti miško uogomis: avietėmis, gervuogėmis, mėlynėmis).
Rikotą ištrinti su cukrumi, pudingo milteliais ir citrinų sultimis. plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišyti. Sūrio masę sukrėsti ant tešlos su uogomis, paviršių išlyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)